Γιώργος Τσανάκας

Η παράσταση του Παράσχου και οι διαιτητές που «φοβούνται» την έκπληξη!

Ο Γιώργος Παράσχος πήρε την ταυτότητα του Πάμπλο Γκαρσία και ο Απόλλων αδικείται από την ισοπαλία, αφού ο Φωτιάς «φοβήθηκε» να αποβάλει τον Ίνγκασον.

Ξύπνησαν μνήμες στη Ριζούπολη κατά τη διάρκεια του αγώνα της Τούμπας. Το ματς θύμιζε λίγο αυτόν τον ημιτελικό Κυπέλλου του '96, όταν ο Ντέμης έστηνε... πάρτι στην συμπρωτεύουσα και χάριζε την παρθενική πρόκριση του Απόλλωνα Σμύρνης στον τελικό της διοργάνωσης.

Κάπως έτσι και την Κυριακή το μεσημέρι, όταν οι φιλοξενούμενοι έψαχναν στην κόντρα και τρίτο γκολ (με το σκορ στο 1-2) για να τελειώσουν το ματς. Δεν το βρήκαν και μάλιστα δέχτηκαν την ισοφάριση, με τον Απόλλωνα να χάνει ένα τρίποντο που αν μη τι άλλο άξιζε αλλά ο Φωτιάς είχε άλλη άποψη. Πείτε με γραφικό, πείτε με όπως θέλετε αλλά ο Φωτιάς και ο κάθε Φωτιάς, ο Έλληνας διαιτητής γενικότερα «φοβάται» την έκπληξη. Φοβήθηκε να αποβάλει τον Ίνγκι Ίνγκασον με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μια εύκολη φάση που ήταν στο οπτικό του πεδίο, με τον Ισλανδό να γίνεται και ήρωας από πάνω στα... καπάκια σκοράροντας το γκολ της ισοφάρισης.

Η Ελαφρά Ταξιαρχία άξιζε για δεύτερο διαδοχικό ματς τη νίκη κόντρα σε έναν αντίπαλο του «big-5». Όπως έκανε απέναντι στην ΑΕΚ την περασμένη Πέμπτη στη ρεβάνς του Κυπέλλου και κέρδισε σε πρεστίζ, έτσι θα μπορούσε να κερδίσει σήμερα και στην βαθμολογική του συγκομιδή και σε πρεστίζ, αλλά δεν την άφησαν.

Ας αφήσουμε την κουβέντα για τη διαιτησία, πολύ αναλωθήκαμε και εκεί, αλλά έπρεπε. Πάμε σε καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, τώρα, όπου ο Γιώργος Παράσχος πήρε το... πορτοφόλι του Πάμπλο Γκαρσία. Κατέβασε τον Απόλλωνα με διάταξη 4-2-3-1 και όχι 4-4-2 όπως νόμιζαν όλοι. Ο Ιωαννίδης τραβιόταν πίσω ώστε να υποδεχτεί την μπάλα και να σπρώξει την ομάδα του στην επίθεση, αφήνοντας τον Ντάουντα στην κορυφή και αυτός να κινείται ως δεκάρι. Οι δυο τους έπαιζαν πλάι-πλάι με τη διάταξη να γυρίζει σε 4-4-2 όταν ο Απόλλων βρισκόταν σε θέση άμυνας και ο ΠΑΟΚ έκανε build-up με τρεις ποδοσφαιριστές (σσ. με τα δύο στόπερ και έναν χαφ να γυρίζει ανάμεσά τους να πάρει μπάλα στα πόδια του).

Ο Παράσχος διαχειρίστηκε άψογα το ματς. Ντούμπλαρε με Τσαμπούρη και Μπαξεβανίδη τον Τζόλη και τον έβγαλε εκτός αγώνα, ενώ ο Σλίβκα έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τον Απόλλωνα και με τις βοήθειες που έγινε στην άμυνα, κατάφερε με τους Ντομίνγκες, Κάλισιρ να μην επιτρέψουν στον Κρμέντσικ να απειλήσει. Ο πολύπειρος τεχνικός είχε διαβάσει άψογα τον αντίπαλό του με τη βοήθεια του Παναγιώτη Γκουτσίδη και του εξαιρετικού επιτελείου που έχει ο Απόλλων. Όλοι τους έκαναν και κάνουν τρομερή δουλειά σε όλη τη χρονιά, από τον Παράσχο και τον Γκουτσίδη, στον γυμναστή και στον αναλυτή και μέχρι και στον τελευταίο φροντιστή!

Την ίδια ώρα, οι κινήσεις του κόουτς από τον πάγκο ήταν στοχευμένες. Έβγαλε Ντάουντα που έδωσε μάχες και έβαλε τον Φερνάντεθ που εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή, έβαλε Χουχούμη αριστερό μπακ αντί του Μπρούσιτς για να έχει φρέσκο παίκτη στην πλευρά και να περιορίζει τα ανεβάσματα του Βιεϊρίνια. Ο Κιτόκο έδωσε τρεξίματα στον άξονα, αντί του Μπεντινέλι που ορισμένες φορές τον... χαζεύεις με τις ατομικές του προσπάθειες και ο Απόλλων όπως ήταν λογικό έδινε τη μπάλα στους αντιπάλους τους αλλά έκλεινε υποδειγματικά τους χώρους. Ο Βέρχουλστ για ακόμη ένα ματς ήταν κέρβερος, ο Κάλισιρ σχεδόν αλάνθαστος. Και λέω σχεδόν καθώς θεωρητικά είναι δική του ευθύνη το γκολ του Ουάρντα για το 1-0 και δεν μπόρεσε να τον προλάβει στα πρώτα βήματα. Όμως, υπήρξε γενικότερη αμυντική αδράνεια. Ο Παράσχος είχε στήσει το τέλειο πλάνο και ετοιμαζόταν για την... τέλεια ληστεία! Αλλά δέχτηκαν γκολ με τον μοναδικό τρόπο που θα μπορούσαν. Από στατική φάση! Έδωσαν πολλά κόρνερ ρισκάροντας και το πλήρωσαν... Από τον παίκτη, βέβαια, που θα έπρεπε να είχε αποβληθεί όπως προείπαμε!

Εν τέλει ο Απόλλων πήρε άλλο ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Το έκανε προ αρκετών ετών, το 2013 με τον Τζόρβα να κατεβάζει τα ρολά στην Τούμπα. Αλλά το χθεσινό θύμησε αρκετά εκείνο το τρελό διπλό με τον Ντέμη να ηγείται και λίγο έλειψε να γίνει ξανά... Το αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπως και αυτό προ ημερών για την ΑΕΚ πρέπει να λειτουργήσουν ως εφαλτήριο για τον Απόλλωνα. Να χτίσει πάνω σε αυτά τις ερχόμενες σεζόν του και να δημιουργήσει μια ομάδα που θα θυμίζει την πάλαι ποτέ σπουδαία Ελαφρά Ταξιαρχία ή και την ομάδα που διεκδικούσε πρωταθλήματα από το 1960 ως το 1970 αλλά δεν τα πήρε για άλλους λόγους που ξέρουν όσοι βρίσκονταν εκείνα τα μακρινά χρόνια στη Ριζούπολη...

ΥΓ. Περαστικά στον Βασίλη Βιτλή. Έναν τίμιο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, να παίξει στην Σούπερ Λίγκα, μέσα από τον Απόλλωνα. Δούλεψε όσο μπορούσε, βελτιώθηκε και όταν άρχισε να κάνει καλές εμφανίσεις, είχε την ατυχία να χτυπήσει με τον συμπαικτη του, Νταβίνο Βέρχουλστ, και να τραυματιστεί πολύ σοβαρά... Καλά να είναι το παιδί να γυρίσει όσο πιο σύντομα και μπράβο στην ΠΑΕ για την κίνησή της να του ανανεώσει το συμβόλαιο.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x